2020 10 30
Gif spuiten
Vernevenen
WatDoenwij
Bedrijfsverklaring / Werkzaamheden van Ongediertebestrijding Ratvang – Bolten
Plaagdierbeheersing en preventie, Ratvang-Bolten is uw ideale partner in plaagdierbeheersing voor bedrijven, agrariers, overheden en instellingen. Mede door IPM, Rattenbeheersing om gebouwen en voedselopslagplaatsen, voldoet u aan de geldende wet- en regelgeving. Wij zijn in het bezit van certificaat voor: IPM Rattenbeheersing om gebouwen en voedselopslagplaatsen Beheersing van rattenpopulaties om gebouwen en voedselopslagplaatsen Beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen Dismate PE, leefwijze, biologie en gedrag voedselmotten gebruik en toepassing Dismate PE Wet- en regelgeving ongediertebestrijding in HACCP en kwaliteitssystemen Opstellen procedures voor BRC, IFS en FSSC 22000 bedrijven Onder het motto; VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN, richten wij ons vooral op preventie en wering van plaagdieren alsook het bestrijden hiervan.
Ratvang-Bolten is werkzaam in de:
 • Industrie/ Food (vleesverwerkende bedrijven, bakkerijen, horeca, grootkeukens)
 • Agrarische sector (landbouw/tuinbouw/veeteelt)
 • Gezondheidszorg (ziekenhuizen, zorginstellingen)
 • Non-profit sector(gemeenten, woningbouwverenigingen, scholen)
 • Transport/logistiek
 • Kantoorgebouwen
Ratvang-Bolten is hierin uw ideale partner met al meer dan 70 jaar ervaring!
Digitaal logbookRatvang-Bolten is volledig geautomatiseerd: Werkt met digitale logboek, eenvoudig en efficient Waarin
 • Risico-inventarisatie en Analyse
 • Beheer plattegronden
 • Delen van bezoekregistraties
 • Trendanalyses
 • Beheer van documenten
Ratvang-Bolten werkt vakkundig en snel, discreet en flexibel, adequaat
Vakbekwaamheid
Wij zijn in het bezit van het vereiste opleiding en vakbekwaamheidsdiploma’s en volgen ook de nascholing wat betreft vakkennis, wet/regelgeving. Op deze wijze kunnen wij een professionele en veilige werkwijze garanderen.
IPM
Voor rattenbeheersing werken wij volgens de IPM methode en zullen volgens deze richtlijnen het werk uitvoeren; – Introductiegesprek – Aanleggen van een dossier – Uitvoering risico-inventarisatie – Bepaling van strategie
Logboeken
Ratvang-Bolten werkt met service- en een inspectierapporten. Dit gebeurt o.a. volgens de in ons land geldende hygiënesystemen (o.a. H.A.C.C.P. ; B.R.C.)
Producten
Wij werken uitsluitend met middelen, die goedgekeurd zijn door het Ctgb, College voor de toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Wij passen de producten op een verantwoordelijke en zorgvuldige wijze toe. Hierbij houden wij rekening met de belasting van het milieu en de volksgezondheid.
Kennis/Advies mbt.
– het weren en bestrijden van diverse ongedierte – het geven van advies op gebied van bedrijfshygiëne – bouwkundige weringsmogelijkheden Dit alles om het uiteindelijke bestrijdingsresultaat te optimaliseren. Op kleine schaal verzorgen wij houtverduurzaming en het bestrijden van zwam en andere houtaantastende schimmels etc. (in gebouwen, schuren/garages, woningen, meubels etc.) – Opstellen van een plan van aanpak – Uitvoeren van het plan van aanpak – Evaluatie en aanpassing van het plan van aanpak.
IPM RatLOGO 1
evm1
planlogo